Drømmen om en CO2-neutral drift

For Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller er målet klart; han vil gøre alle sine restauranter og hele ølproduktionen CO2-neutral.

Mikkeller har i 2019 etableret et samarbejde med Anthony Myint, grundlæggeren af den amerikanske restaurant Mission Chinese Food. Samarbejdet har indtil videre ledt til åbningen af Vesterbro Chinese Food - et CO2-neutralt spisested på Vesterbro.

“Vi åbner hele tiden nye steder, både barer og restauranter, og jo mere, vi vokser, des større bliver vores ansvar som organisation for at drive vores forretning på en bæredygtig måde, og det vil vi gerne arbejde henimod. Samtidig håber vi selvfølgelig på, at vi kan inspirere andre til at følge trop", siger Mikkel Borg Bjergsø, CEO i Mikkeller.

Samarbejdet er blevet en realitet, fordi Mikkeller i fremtiden ønsker, at alle restauranter og barer skal være CO2-neutrale. Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet står fødevareproduktionen og fødevareforbruget i EU for mellem 22-31 procent af EU-medlemsstaternes samlede udledninger. Anthony Myint mener, at tallet er endnu højere på verdensplan, hvilket han tror, de færreste er klar over. Sammen med sin kone har han stiftet non-profit-organisationen ZeroFoodprint. Det er en organisation skabt for at hjælpe restaurationsbranchen med at kortlægge, reducere og i sidste ende bringe den enkelte restaurants CO2-forbrug i nul.

I ønsket om at nærme sig det CO2-neutrale niveau, kan restauranterne med fordel drage nytte af følgende målsætninger:

  • Løbende forbedre den daglige drift
  • Indkøbe og sætte råvarer og ingredienser med et lavere CO2-aftryk på menuen
  • Købe CO2 kreditter og indgå i bæredygtige projekter for at kompensere for den resterende udledning.

”Restaurationsbranchen er meget hård og bare det at planlægge, hvad der skal ske i næste uge, kan være svært. Men restauranter er nødt til at vågne op til deres ansvar for klimaforandringerne.”, fortæller Anthony Myint.

Mikkeller er pr. 1. januar 2019 en af to nye REGA-medlemmer, som vi glæder os til at samarbejde med.